Өнөөдөр
2025/06/20Улаанбаатар
28 cUSD
3,579.56 ₮EUR
4,104.68 ₮JPY
24.63 ₮CHF
4,369.85 ₮SEK
370.07 ₮GBP
4,801.26 ₮BGN
2,098.77 ₮HUF
10.18 ₮EGP
70.70 ₮INR
41.20 ₮HKD
456.00 ₮RUB
45.74 ₮KZT
6.89 ₮CNY
497.77 ₮KRW
2.59 ₮KPW
27.54 ₮CAD
2,608.72 ₮AUD
2,316.33 ₮CZK
165.31 ₮TWD
120.73 ₮THB
108.92 ₮IDR
0.22 ₮MYR
839.58 ₮SGD
2,779.16 ₮AED
974.73 ₮KWD
11,683.40 ₮NZD
2,139.68 ₮DKK
550.27 ₮PLN
959.91 ₮UAH
85.98 ₮NOK
355.17 ₮NPR
25.75 ₮ZAR
198.06 ₮TRY
90.47 ₮VND
0.14 ₮XAU
12,045,648.95 ₮XAG
130,031.28 ₮SDR
4,876.05 ₮Коронавируст халдвар (COVID-19)-ын үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх нь дархлаа дэмжиж халдварлах эрсдэлийг бууруулна.
Шингэний хэрэглээ:
• Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, ногоон цай, кофе, жимсний жүүс уух
• Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах
Өөх, тосны хэрэглээ:
• Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх
• Транс тос хэрэглэхгүй байх
• Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
Мах, махан бүтээгдэхүүн:
• Халуун шөлтэй хоол идэх
• Өндөг
• Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
• Давс багатай бүтээгдэхүүн хэрэглэх
Жимс, хүнсний ногоо:
• Нимбэг, чацаргана, аньс, хан боргоцой, жүрж, бэрсүүт жүрж, авакода, манго, нэрс, хар усан үзэм, хар чавга, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж дархлаагаа дэмжих
• Бууцай, яншуй, хаш, хулуу, самар лууван, сонгино, сармис, брокколи, вандуй түлхүү хэрэглэх
Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн:
• Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх
• Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх
• Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах
Сүүн, сүүн бүтээгдэхүүн:
• Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух
• Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх
Эх сурвалж: Эрүүл мэндийн яам